Кирьос с условно наказание и глоба от АТР

Поведението на Кирьос на корта му донесе нови проблеми.

Асоциацията на професионалните тенисисти спря правата на Ник Кирьос за 16 седмици и го глоби с 25 хиляди долара заради избухването на австралиеца по време на мача му с руснака Карен Хачанов от втория кръг на Мастърса в Синсинати през август. Глобата и наказанието на Кирьос обаче са условни и ще влязат в сила само при следващо нарушение на австралиеца.

24-годишният Кирьос вече бе глобен със 113 хиляди долара за поведението си в Синсинати, когато счупи две от ракетите си и влезе в остър спор със съдията на стола Фъргъс Мърфи и го нарече "ш...н идиот" и "несъмнено най-слабият съдия в историята на тениса". След собствено разследване на АТР, водено от вицепрезидента на организацията Гейл Брадшоу, е установено, че Кирьос е нарушил правилата за поведение на тенисистите на корта. Поради това той е наказан условно за 16 седмици глобен с 25 хиляди долара при шест месечен пробационен период. Ако в този период Кирьос не наруши отново правилата за поведение на играчите и посещава консултации при поведенчески треньор, включително и в паузата след края на сезона, то наказанието няма да влезе в сила и ще отпадне след края на шестте месеца.

Вчера Кирьос разкри, че ще пропусне турнирите в зала в Азия през следващите седмици заради контузия в рамото. Световният номер 27 загуби в първия кръг на турнира в Дзюхай от италианеца Андреас Сепи с 6-7(5), 1-6, след което призна, че ще се прибере в Австралия, за да лекува травмата, която получи по време на отборната надпревара Лейвър Къп в края на миналата седмица. Кирьос допълни, че може да се завърне на корта едва за финалите на Купа Дейвис в Мадрид през ноември. /БГНЕС

Категории: