Кирил Петков: Завесите се вдигат и нас не ни е страх от избори

Всички, които гласуваха днес против Никола Минчев показаха, че не им пука за тази страна, че не се интересуват от собствената си идеология. Те са едни маркетингови фирми, които лъжат своите избиратели. Завесите се вдигат и нас не ни е страх от избори.

Това каза министър-председателят Кирил Петков, след като 125 народни представители гласуваха „за” предсрочното освобождаване на Никола Минчев от председателския пост в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

От парламентарната трибуна Петков благодари на Минчев и заяви, че промяната идва и стъпка по стъпка България ще бъде различна.

Минути след гласуването председателстващият заседанието Кристиан Вигенин обяви почивка и Петков даде ново кратко изявление пред журналистите в кулоарите.

Има ново мнозинство в този парламента. Те се прегърнаха – това означава пълна безпринципност, тези хора нямат морал, каза Петков, след като оставката на Минчев идва, благодарение на „Има такъв народ”, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”.

Премиерът изрази надежда, че в 47-ото Народно събрание има свестни хора, които са на ръка и ще успеят да преборят страха си.

Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната” ще изпълнява длъжността председател на 47-ото Народно събрание до избора на нов. /БГНЕС