Кирил Петков: В началото на следващата седмица ще има работещо правителство

До голяма степен съставът на Министерски съвет е готов поименно. До понеделник трябва да сме подписали споразумението. Да, 5 човека ще са вицепремиери и всяка една от партиите се очаква да имат вицепремиер.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков, който пристигна в сградата на Народното събрание за спешна среща между преговарящите по коалиционното споразумение.

Надяваме се утре БСП да мине с техните съвети в одобрението на коалиционното споразумение и много се надявам в началото на следващата седмица да имаме вече работещо правителство, каза Петков в ефира на бТВ.

Запитан кога ще бъде подписано споразумението, Петков, който потвърди, че разговорите, които се водят са за кабинет „Кирил Петков”, посочи, че най-вероятно това ще се случи или в петък, или през уикенда.

БСП е партията, възразила по коалиционното споразумение, което наложи спешна среща в сградата на Народното събрание тази сутрин.

"Искаме в детайли всичко да бъде изпипано. Няма нищо странно в това", заяви Корнелия Нинова. По думите ѝ, в третата част от споразумението - законодателната част, БСП има предложения за допълнения, които касаят социалната сфера.

"„Има такъв народ” изчистихме всичко, внимателно се запознахме със споразумението. Имахме претенции за изчистване на формулировки и от политическа гледна точка задавахме някои въпроси – основно по отношение на назначаването, как ще се назначават изпълнителни директори, председатели на държавни комисии", обясни по-рано Ива Митева от "Има такъв народ". Митева потвърди, че ИТН ще има вицепремиер в коалицията и каза: "Доколкото разбрах ще е регионалният министър". /БГНЕС