Кирил Петков: Ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс

Компенсацията за тока на малките и средни фирми е много важен приоритет сега и това трябваше да бъде гласувано днес, вместо това ДПС, БСП и ГЕРБ гласуваха, че е по-важно да се върнем в дебата за хартиената бюлетина. Това показва как се заменят важните въпроси за българското общество с тясно партийното желание да се открадне вотът на българските граждани на следващите избори. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Кирил Петков от „Продължаваме промяната“, предаде репортер на БГНЕС.

„Ние ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, така че да се опитаме, въпреки, че знаем, че големият срив на доверие ще дойде с хартиената бюлетина, там идва голямата кражба“, каза Кирил Петков и допълни, че поне са успели да върнат паметта в камерите поне по време на броене.

По думите му този тип малки победи си заслужават битката, но те няма да изместят голямата загуба на честността на българския вот, ако бъде върната хартиената бюлетина.

Петков отбеляза, че няма никакви коалиционни разговори и вече станаха два месеца откакто са минали изборите без никакъв успех за съставяне на правителство. „Затова вчера казахме, че ГЕРБ са политически импотентни, защото за два месеца имат нулев прогрес. Само се занимават с някакви измислени скандали и с хартиената бюлетина“, подчерта той.

Петков обяви, че ПП ще поеме тежката отговорност за втория мандат заедно с „Демократична България“, но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че „те ще гласуват за кражбата на вота на българските граждани, а после ще подкрепят правителство на малцинството, което е антикорупционно“.

Според него, ако хартиената бюлетина мине днес, това за ПП означава, че този парламент слага тяснопартийната задача на ГЕРБ, БСП и ДПС да откраднат българския вот и връщането на невалидните бюлетини.

По отношение на протестите против връщането на хартиената бюлетина, Петков каза, че е много хубаво, че на българските граждани наистина им пука, че някой се опитва да им открадне вота. „Те показаха, че както ние се борим вътре в тази сграда, така и те дават всичко от себе си“, посочи той и допълни, че не ги спира нито, че е тъмно, нито, че е студено. /БГНЕС