Кирил Петков: Не трябва да ни е страх от ваксинацията. Разчитам на вас

За последните 3 дни 100 хиляди души избраха да се ваксинират. Не трябва да ни е страх от ваксинацията, попитайте и личния си лекар, призовава министър-председарелят Кирил Петков във видеообръщение.

Всички искаме да няма ограничения, всички искаме децата да ходят на училище, всички искаме да работят бизнесите, всички искаме да няма зелени сертификати, но сме на прага на петата вълна, казва Петков във видеото. В него той отново ясно заявява: "Искам да уверя всички българи, че няма да има задължителна ваксинация докато съм премиер".

Петков припомня, че само през вчерашния ден ваксинираните са 35 000. Вече 2 милиона българи са напълно имунизирани.

Министър-председателят подчерта, че ако достигнем 75% ваксинирано население, ще успеем да запазим икономиката, гарантираме нормално образование и болниците ще функционират нормално. Към момента 5 000 легла в лечебните заведения са заети със заразени с COVID-19.

Да, изборът е на всеки един от нас и този избор трябва да остане свободен, но този избор има ефект не само върху личното здраве, но и върху цялото общество. Само заедно може да преодолеем тази поредна вълна. Разчитам на вас, казва още Петков. /БГНЕС