Кирил Петков към ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане": Може би ви е страх

Никола Минчев е един много добър, отличен професионалист и съм чувал това от устата на хора от "Има такъв народ", и от ГЕРБ, и от „Възраждане”. Може би ви е страх, че Бойко Рашков ще бъде избран за шеф на КПКОНПИ, може би ви е страх, че ще бъдат изяснени и други неща, които никой не ги говори. С тези думи премиерът Кирил Петков се обърна към депутатите в пленарна зала по време на дебата по исканата оставка на председателя на 47 Народно събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Министър-председателят присъства в пленарна зала, заедно с вицепремиерите и част от кабинета. Петков направи няколко обръщения към подписалите се под исканата оставка народни представители от опозиционните партии и доскорошния им партньор в коалицията от ИТН:

Към ГЕРБ - ако си мислите, че с исканата оставка на Никола Минчев ще ни притесните и ние ще се договаряме с вас, е няма, каза Петков.

Към ДПС - ако си мислите, че ще намалим броя на сигналите към прокуратурата – няма, и че ще спрем да повтаряме, че Пеевски е за „Магнитски” – няма. Да е ясно, заяви Петков.

Към ИТН – между вас има честни хора, има хора, които осъзнават историческата си роля в този момент, знаем и за натиска, обърна се премиерът към депутатите, останали в разцепената вече ПГ на ИТН.

И към „Възраждане” – във ваши дискусии се говори, че никога не трябва да се гласуват закони, предлагани от ДПС, говорите за българщина, за патриотизъм, а днес ще вземете ли оставката на Никола Минчев заедно с ДПС? Как ще го обясните това? Ето това е задкулисието, срещу което се борим всеки ден, заяви Кирил Петков от парламентарната трибуна.

Веднага след него на трибуната излезе Йордан Цонев от ДПС и заяви: Ние сме тук, за да свалим некадърното ви правителство и ще го свалим. /БГНЕС