Христо Стоичков се превърна в атракция №1 в Пловдив

Природонаучният музей в Пловдив записа днес рекордна посещаемост. Причината бе Христо Стоичков. Футболната легенда хвана мускулна треска от раздаване на автографи на струпалото се множество. Камата се появи във фойето заедно със своя кум и настоящ председател на Общинския съвет Атанас Узунов, кметът на район "Централен" Георги Стаменов и директорът на музея Огнян Тодоров.


Свободният вход и шансът да видят отблизо най-успешния български футболист за всички времена доведе огломна тълпа малчугани. Честта първи да вземат подпис и да си направят селфи с легендата се падна на малките футболисти от школата на Марица, където започна кариерата на Стоичков. Децата бяха предвождани от шефа на клуба Йордан Влашки. След маричани влязоха и останалите, а пред музея се изви опашка.


Всеки, който искаше да разгледа експозицията можеше да го направи с редовен билет, но повечето държаха да се доберат до носителя на Златната топка.


"Гостуването на Христо Стоичков е част от стратегията на Регионалния природонаучен музей да кани известни личности е цел да се популяризира институцията, а от друга страна - посетителите имат шанс да се докоснат до звездите", каза директорът на музея д-р Огнян Тодоров.

Стоичков вчера се срещна и с кметицата на "Северен" Венцислава Любенова, за да обсъдят как учениците от района да бъдат въвлечени да спортуват повече, както и за съвместни мероприятия. /БГНЕС