Христо Петров: Спасителните квоти са за некадърници

Спасителните квоти са за некадърници. Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Да гласуваме да има стимул за българския фолклор, защото той е истински и автентичен.

Това каза народният представител от „Продължаваме промяната” Христо Петров. Петров, по-известен в общественото пространство като рап изпълнителят Ицо Хазарта, участва в обсъждането в Народното събрание днес относно популяризирането на българската музика в обществените медии, предаде репортер на БГНЕС.

Съвременната българска музика в огромната ѝ част е отвратителна. Тя няма белезите на типично българска музика – няма стойност, каза Петров. Според него, ако има истинска и стойността българска музика в огромната ѝ част, тя е правена преди десетилетия.

Включвайки и себе си в групата артисти, които участват на свободния пазар, Петров бе категоричен, че музиката не се нуждае от спасителни квоти. Ограниченията са нещо неправилно, каза още той и призова: Да гласуваме да има стимул за българския фолклор. Защото той е нещо истинско и автентично, той наистина има нужда да бъде подкрепян. А съвременната българска музика да си намери пазара.

На снимката: Йорданка Христова, Здравко Желязков, Катя Михайлова, Васил Гюров
На снимката: Силвия Кацарова

Обръщайки се и към присъстващите представители на музикалните среди – в зала „Запад” на парламента са Йорданка Христова, Катя Михайлова и Здравко Желязков от „Ритон”, Милена Славова, Силвия Кацарова, Ценко Минкин, Иван Тенев и др., - Петров каза: Вие сте част от кампанията на едни търговци. Да помогнем на българския фолклор, а за вас – вие сте легенди, няма да спрат да ви въртят песните, няма да спрат да ви харесват.

Депутатът се обърна и към представителите на партия „Възраждане” в комисията по култура, отбелязвайки, че по време на протеста си в сряда са използвали химна на Св. Св. Кирил и Методий и попита дали са искали разрешение за това, платили ли са права. Използвали сте и песен на Емил Димитров, каза още Петров, визирайки предишен протест на формацията, и каза, че и тази песен е използвана незаконно. /БГНЕС