Христо Иванов: Всички говорим за кризите, а после затъваме в дребнави лични сблъсъци

Всички ние говорим за кризите, за необходимостта от диалог, всеки иска да се загърне в мантията на "носител на отговорността", а след това затъваме в дребнави лични сблъсъци, процедурни хватки, които не носят никакъв хоризонт. Време е да погледнем хоризонта на надеждата, да излезем извън дребните си партийни егоизми и да погледнем към това, че България може да има една истинска българска мечта. Няма да има решение на нито една криза без да дадем надежда, време е за надежда.

Това заяви Христо Иванов от "Демократична България" от трибуната на Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Иванов отбеляза, че освен за кризите, трябва да се говори и за възможностите. По думите му парламентът трябва да излъчи правителство, но то не трябва да е каквото и да е правителство. "Трябва да е правителство, което може да прави реформи, правителство, което стъпва на ясна програма".

Иванов призова да разгледат по-задълбочено декларацията, която са внесли от "Продължаваме промяната".

"Нашите приоритети са заложени и вярваме в дългосрочните усилия. Ние изброихме приоритети, свързани със сигурността, дипломацията, отбраната, енергетиката, и се радваме, че дори и в този парламент, в сложната ситуация, в която се намираме, част от тези приоритети започнаха да намират възможност да бъдат реализирани", коментира още Иванов. /БГНЕС