Христо Иванов: Отиваме на избори

Процедурата по третия мандат приключи. Отиваме на избори и това е резултат от партиен егоизъм, страшно дребнаво отношение към политиката в България на фона на предизвикателствата, пред които е изправена страната ни, неадекватност и тежка безотговорност.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов пред журналисти в парламента, след като стана ясно, че БСП ще върнат неизпълнен третия мандат на президента в четвъртък, предаде репортер на БГНЕС.

"Демократична България" се опита да застане на страната на отговорността и здравия разум и с този капитал ще се явил на предстоящите предсрочни избори, каза още Иванов.

Като логичен ход Иванов определи възможността за общо явяване на изборите с "Продължаваме промяната". Ще направим такова предложение, добави той като уточни, че така ще избегнат възможността електората да се дели. Той отрече вече да са водени предизборни разговори.

Ако има воля, до края на седмицата парламентът може да намери решение за КЕВР, стана ясно от думите на Иванов. Според него най-чистият вариант е предложението КЕВР от своя състав да може сам да се определя, временно, докато бъде избран председател.

Връщането на Иван Иванов съвсем не е безспорно конституционно, а и самият той публично казва, че не иска да се връща, каза още съпредседателят на ДБ, припомняйки, че ДБ е внесла законопроект за промяна в закона за енергетиката. /БГНЕС