Хоуп Хикс свидетелства в процеса срещу Тръмп

Някогашният прессекретар на предизборната кампания на Тръмп Хоуп Хикс се яви като свидетел в историческия процес срещу бившия президент. По този начин Хикс се превърна в първия бивш приближен на републиканеца, който свидетелства срещу него, предаде АФП.

"Наистина съм много нервна", каза Хикс, докато Тръмп, който седеше само на няколко метра от нея, я гледаше втренчено.

Хикс е била тясно ангажирана с финалните етапи на успешната президентска кампания на Тръмп през 2016 г., когато се твърди, че са извършени плащания на "тихи пари" на бившата порнозвезда Сторми Даниълс.

Тръмп е обвинен във фалшифициране на бизнес документи, за да възстанови разходите на адвоката си Майкъл Коен за плащане на 130 000 долара на Даниълс броени дни преди изборите през 2016 г. срещу Хилъри Клинтън.

Процесът, първият в историята на бивш президент на САЩ, и разкритията по него предизвикаха шокови вълни в правния и политическия естаблишмънт.

"Докладвах на г-н Тръмп" по време на кампанията през 2016 г., заяви Хикс пред съда, описвайки го като "много ангажиран".

Хикс, тогава 26-годишна, се присъединява към дългогодишната кампания на Тръмп през 2015 г., подбрана от работа в бизнеса с дрехи на дъщеря му Иванка, като се превръща в доверен човек./БГНЕС