Холанд изравни пореден рекорд при нова победа на Сити

Отборът на Манчестър Сити се доближи на три точки от лидера в класирането на Висшата лига Арсенал, след като победи Лестър Сити с 3:1 у дома в мач от 31-ия кръг на първенството.

На "Етихад" играчите на Пеп Гуардиола решиха всичко още в първите 25 минути, в които нанизаха три гола. Само пет минути след началото на двубоя централният защитник Джон Стоунс откри резултата с атрактивен изстрел от воле, а в 13-та минута Ерлинг Холанд удвои от дузпа, отсъдена за игра с ръка на играч на "лисиците". В 25-та минута Кевин де Бройне изведе Холанд в наказателното поле на гостите и норвежкият национал не сбърка за 3:0. В 75-та минута бившият нападател на Сити Келеши Ихеаначо отбеляза почетния гол за Лестър в дебюта на новия мениджър Дийн Смит.

С двата си гола Холанд изравни рекорда на Мохамед Салах за най-много попадения в един сезон от Висшата лига с 38 кръга - 32. Норвежецът ще има още цели осем двубоя, за да подобри постижението на Салах.

С този успех Манчестър Сити събра 70 точки и вече е само на три зад лидера Арсенал при равен брой мачове. Днес "артилеристите" ще имат възможността да възстановят аванса си от шест точки при гостуването си на Уест Хям. Ситуацията на Лестър е тежка - предпоследно място с 25 точки, на две от спасителната черта. /БГНЕС