Хеликоптер и изтребител се разбиха в Русия до границата с Украйна

В района на граничния с Украйна град Клинци в Брянска област избухна и се разби вертолет Ми-8, разби се и боен самолет Су-34. На мястото на катастрофата вече са намерени фрагменти от вертолета. Градът се намира на 50 км от границата с Украйна.


Ръководителят на града Сергей Евтеев каза, че няма щети от катастрофата, но гражданите публикуваха кадри, на които се вижда, че перките на падналия хеликоптер са повредили оградата на частна къща. Освен това, в служите за гражданска защита са съобщили за немалко повредени домове. Скоро се появиха първите снимки от района на падането на вертолета, а няколко минути по-късно - и видео. Очевидци са успели да заснемат самия момент на взрива и кадри на падащи горящи парчета от вертолета. При падането му се е образувала голяма дупка, подпалила се и близката гора. Отломките са били разпръснати в голям радиус от мястото на катастрофата. Пилотите са били двама и са загинали, телата им още не са открити, а жителка на Клинци е ранена от падащи отломки.

„Вървяхме из пазара, чуваме да лети вертолет. Погледнахме в небето – лети си. Две минути се появи втори вертолет. Гледаме - запалва се и рязко пада. Хората на пазара побягнаха, където им очи видят“, разказва очевидец.

Скоро се появи информация за катастрофа на боен самолета Су-34. Пилотът и навигаторът не са успели да катапултират. Телата им вече са открити, а мястото на катастрофата е отцепено. Съобщава се също, че в инцидентите може да са участвали диверсанти, в района е започнала операцията „Прихващане“. /БГНЕС