Хекимян: Няма да подкрепим нито една от номинациите за шеф на СОС, ГЕРБ ще бъде опозиция

“Няма да подкрепим нито една от номинациите за председател на СОС. Ще бъдем силна опозиция”. Това заяви Антон Хекимян от ГЕРБ - СДС, предаде репортер на БГНЕС.

“Задължение е на най - голямата група в СОС да поеме отговорност, така че да създаде мнозинство”, подчерта общинският съветник от ГЕРБ- СДС.

Кандидатурите за председател на СОС са:

Борис Бонев от ПП-ДБ- Спаси София

ГЕРБ - без номинация

Диана Тонова - БСП

Красимир Гълъбов - Възраждане

Пламен Данаилов - ИТН

Хекимян подчерта, че сега е ред на тези, които са декларирали, че са спечелили изборите, да покажат, че могат да го направят. “Цялата група няма да гласува и да присъства нито на първия избор за шеф на СОС, нито на по-следващия”, каза още Хекимян. Той поясни, че така ще си проличи кои са задкулисните договорки, които според него текат и в този момент. “Ние в сглобка на местно ниво няма да участваме”, отбеляза Антон Хекимян от ГЕРБ - СДС.

Прошко Прошков, също от ГЕРБ, припомни, че ПП-ДБ са работили вече с групата на БСП. “Те създадоха заедно правителство, което преди време сложи ръчна спирачка на развитието на София през най - тежката енергийна и ковид криза. Надявам се отново да намерят път един към друг”, заяви Прошко Прошков. /БГНЕС