Хамилтън: Верстапен печели с лекота

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън изрази недоволство от представянето на неговия Мерцедес и обяви, че конкурентът му за титлата при пилотите Макс Верстапен ще стане шампион с лекота през този сезон, ако нещо не се промени.

Хамилтън вече изостава с 32 точки от лидера в класирането Верстапен

Вчера Верстапен записа трета поредна победа с успех в Гран при на Австрия, докато Хамилтън завърши четвърти, което увеличи изоставането му от нидерландеца в подреждането на 32 точки. "Към момента Макс печели титлата с лекота и ние не можем да направим нищо по въпроса. Те добавиха адски много скорост към колата си и ние имаме много работа да свършим, за да намалим разликата. Надявам се колата ни да се усеща по-добре на Силвърстоун, защото беше доста зле през последните две седмици в Австрия. Определено бяха болезнени стартове. Но ние няма да се предадем и ще продължим да опитваме", коментира Хамилтън след надпреварата.

"Ще дадем всичко от себе си, за да подобрим болида в следващите две седмици. Ще е интересно да видим как ще се държи на колата на следващите стартове", допълни британецът.

Следващото състезание от календара на Формула 1 е Гран при на Великобритания на 18 юли. /БГНЕС