Хърватия и Чехия не успяха да се победят в Глазгоу

Тимовете на Хърватия и Чехия фиксираха равенство 1:1 в двубой от груповия етап на Европейското първенство по футбол. Срещата се игра на стадион "Хемпдън Парк" в Глазгоу.

Хърватинът Деян Ловрен в борба за топката в 34-ата минута разби носа на Патрик Шик. След като изгледа ситуацията, съдията отсъди дузпа, а тя бе реализирана от пострадалия футболист.

Резултатът изравни Иван Перишич две минути след почивката, който стана първият играч на страната си, разписал се на четири международни турнира. Досега той беше правил това на Евро 2016, Мондиал 2014 и 2018. Шик с три гол в два мача оглавява голмайсторската листа на Евро 2020. Стадионът в Глазгоу е с вместимост 51 866 човека и на стадиона днес имаха възможност да присъстват максимум 13 000 фенове. Чехия е лидер в група D с 4 точки, а Хърватия има само една и е на трето място. Втори е тимът на Англия (3), а на последната четвърта позиция е Шотландия. Двата отбора ще спорят днес от 22:00 часа. Чехия и Хърватия за втори път приключиха наравно 0:0 в среща от Европейско първенство. На Евро 2016 те направиха 0:0 и тогава хърватите завършиха първи в групата, а чехите - четвърти. /БГНЕС

Категории: