Кепа и Сари се опитаха да тушират напрежението помежду си

Кепа отказа да напусне терена, въпреки че Маурицио Сари настояваше да го замени с резервния вратар Уили Кабайеро.

Вратарят на Челси Кепа Арисабалага и мениджърът на тима Маурицио Сари се опитаха да тушират напрежението помежду си след скандала между двамата по време на финала на Карабао Къп миналата вечер.

В заключителните минути на двубоя Сари искаше да замени Кепа, който имаше проблеми с крампи, с резервния вратар Уили Кабайеро, но испанския страж отказа да напусне терена и това вбеси италианският специалист. В крайна сметка Кепа остана на вратата и за изпълнението на дузпи, което бе спечелено от Манчестър Сити с 4:3, за да защитят „гражданите“ трофея си от миналата година.

„Това бе едно голямо неразбирателство, защото аз мислех, че вратарят има физически проблеми и няма да може да пази по време на дузпите. Разбрах истинската ситуация, чак когато лекарят дойде до пейката. Кепа беше добре и можеше да продължи. Ние си поговорихме и изяснихме ситуацията“, коментира Сари след двубоя.

Самият Кеп също подчерта, че няма проблем между него и треньора. „Знам, че отстрани изглежда по различен начин, но в нито един момент не съм искал да наруша нарежданията на треньора. Моментът беше напрегнат и той си мислеше, че аз не съм добре. Ние вече разговаряхме и всичко бе изяснено. Това бе просто неразбирателство“, каза Кепа. /БГНЕС