Кацаров: Подали сме десетки сигнали на прокуратурата за фалшиви COVID-сертификати

Няколко десетки сигнала за фалшиви сертификати за ваксиниране срещу COVID-19 са подадени към прокуратурата. Тези случаи изискват специално разследване, защото има две заинтересовани страни - този, който е поставил ваксината и този, на когото е била поставена.

Това каза пред журналисти днес министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров, цитиран от Нова телевизия.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев, който е на семинар в Албена, коментира, че в следващите дни се очаква да бъде представена статистика за подадените сигнали от служебното правителство от пресцентъра на прокуратурата.

„Може би в следващите дни пресцентърът на прокуратурата ще ги обобщи и ще представи една статистика за сигналите, подадени от служебното правителство – колко са, на какъв етап са, кой работи, защото видяхме, че това представлява интерес. Всички тези сигнали ще бъдат обобщени, представени – сигналите на служебното правителство, не сигналите на Народното събрание, защото може би минаха през мен над 50 и повече сигнала, които са от НС, от комисията на г-жа Мая Манолова, те няма да бъдат описвани в тази статистика“, каза по-рано Гешев. /БГНЕС