Каримански: Актуализацията на бюджета е необходима

Първото извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси ще бъде още днес, от 14.30 часа. На него ще приемем вътрешните правила за работата на комисията, за да може да започнем работа, както искат всички парламентарни групи, както иска президентът и както обществото очаква от нас.

Това заяви пред БГНЕС депутатът от „Има такъв народ“ Любомир Каримански, който оглави новосъздадената Бюджетна комисия в парламента.

„При всички положение актуализация на бюджета е необходима. Параметрите ще бъдат уточнени между първо и второ четене с всички предложения, които ще бъдат направени. Нека да се съобразим с работната група, която ще взаимодейства с министъра на финансите“, уточни Каримански и подчерта, че от неговата формация също са подготвили конкретни предложения, които ще отправят в хода на дебатите.

„Имаме готовност. Необходимо е актуализацията да бъде обсъдена в няколко основни направления и ще го направим“, коментира още финансистът.

На въпроса правилно ли беше решението на президента Румен Радев да обвърже връчването на втория и третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет именно с актуализацията на държавния бюджет, Каримански отговори лаконично: „Не мога да коментирам решенията на президента, обърнете се към него“. /БГНЕС