Каракачанов съобщи имената на известни политици от РСМ с българско гражданство

Българският вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов съобщи десетки имена на известни македонски политици и общественици, които притежават българско гражданство.

На снимката: Антонио Милошоски - записан в район Възраждане - София

Сред тях са имената и на лица, които участват активно в антибългарската кампания в медиите в Скопие.

Над 120 000 граждани на Република Северна Македония в качеството си и на български граждани ще имат право да гласуват на предстоящите парламентарни избори, пише Красимир Каракачанов, който е лидер на ВМРО-БНД.

"Избирателните списъци, в които са записани всички български граждани, са публична информация и всяка българска община е длъжна по закон да афишира, физически и онлайн, всички имащи право да гласуват - живеещи на нейната територия. Тези дни се разрових по сайтовете на българските общини и бегъл поглед върху публикуваните избирателни списъци е достатъчен да се открият много интересни имена, все на хора от Македония, придобили българско гражданство на базата на деклариран от самите тях български произход и самоопределящи се като етнически българи", съобщава вицепремиерът и допълва: Сред случайните имена, на които попаднах са например:

Александар Николоски - записан в район Средец - София,

Антонио Милошоски - записан в район Възраждане - София,

Никола Мицевски - в Кюстендил,

Стефан Андоновски - Кюстендил,

Мария Андоновска - Благоевград,

Люпчо Димовски - Кюстендил,

Боян Стояновски - Благоевград,

Иван Йорданов - Кюстендил,

Игор Здравковски - Кюстендил,

Мария Петрушевска - Средец,

Даянчо Ефтимов - Благоевград,

Здравко Траянов - Благоевград,

Александар Пандов - Средец,

Петар Богойески - Оборище,

Филип Петровски - Средец,

Стевица Янева - Петрич,

Тало Груевски - Благоевград.

Има и още много други, но всеки, който желае, може и сам да провери както за себе си, така и за всяко друго лице, било то от Македония или не. Всеки може сам да провери и кои са въпросните лица, казва още Каракачанов. /БГНЕС