Карадайъ: Избирателят на ДПС ще направи правилния избор за президент

Отчетохме ниската избирателна активност, тя е рекордно ниска, отчетохме и добрите резултати за ДПС. Благодаря на всички български граждани в България, по света и в Турция, които гласуваха за ДПС. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде репортер на БГНЕС.

Разгледахме въпроса за това какво правим на втория тур на изборите за президент. Според оценката на ЦОБ тези избори са изключително важни, защото правим избор на важна институция. Нашата кампания беше такава, че очертахме очаквания профил на президентската институция и затова припомням, че според нас президентът трябва да е обединител на нацията и на всички български граждани, добави Карадайъ. Решението, което взехме е, че избирателят на ДПС е много мъдър и ще направи правилния избор и ще избере президент, който най-много се доближава до така очертания профил, каза Карадайъ.

Имаме въпроси към ЦИК, тъй като виждаме, че на сайта им има секции, в които контролите не се засичат от действителните гласове. Питаме ЦИК по колко часа са чакали СИК в чужбина докато си предадат протоколите в ЦИК, защото ЦИК се явява приемащата тези документи, а ролята по приемането е контролите да се засичат, а днес ние виждаме в сайта на ЦИК незасичане на контролите за действителните гласове. Вторият въпрос е как са приели тези протоколи без да се засичат контролите в тези протоколи, попита още Карадайъ. Стои въпросът колко са протоколите с такъв род пропуски и как ЦИК ги е приела тези протоколи, защото това е задължението на ЦИК. Би трябвало ЦИК да обясни на тези над 2000 български граждани, които засега сме засекли и които са излезли да гласуват, стояли са по опашки, гласували са и накрая ЦИК не си е свършила работата, подчерта Карадайъ.

На страната е нужно единство на нацията, защото няма просперитет в общество, което е разединено, обясни още той. /БГНЕС

Тагове: