Капон: Преговорите приключиха още в петък с интервюто на Трифонов

В петък вечерта по държавната телевизия беше даден официален финал за какъвто и да е трети мандат. Ние не го наричаме "мандат на БСП", а технически мандат - планирахме техническо правителство с определен период на действие. Това каза Мария Капон от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" пред Нова тв.

В момента имаме овладяване на протеста, от друга страна - освобождаване на време за Бойко Борисов, и в същото време даване на още повече време за Гешев. А ние ще говорим за важните неща днес: актуализирането на бюджета, премахването на Специализирания съд, Закона за НСО. Ние сме малка ПГ, която е типичен модел на малкия остров за това как няма нужда хора да се съберат по любов. Ние не се събираме по любов, а да свършим работа.

За всички е ясно, че отиваме на избори. Чисто математически могат БСП да направят друга коалиция и може да има кабинет, но така, както е в момента, със сигурност отиваме на избори.

Суверенът каза своята дума, а ние - неговите представители, не можем да се съберем и да постигнем каквото и да е. В политиката трябва да има държавническо мислене, подчерта Капон.

Председателите на парламентарни групи трябва да правят само публични преговори - кой в чий офис е ходил, не знам, но преговори със Слави Трифонов не сме имали официално - имахме между ПГ на двете партии и с представители, не с лидерите - така Капон коментира посещението на Мая Манолова в офиса на Слави Трифонов, както той сам призна в интервю по БНТ. Като мандат от страна на групата не е имало, Манолова е говорила с Трифонов в лично качество, подчерта Капон./БГНЕС