Камерун и Сърбия не се победиха в атрактивен мач с шест гола

Отборите на Камерун и Сърбия направиха равенство 3:3 в най-атрактивния мач от началото на Световното първенство в Катар. Двубоят от група G на Мондиал 2022, който се игра на стадион "Ал Джануб" в град Ал Уакра, предложи на феновете шест гола и още куп голови положения, но в крайна сметка резултатът няма да удовлетвори нито един от двата тима.

Венсан Абубакар вкара един от головете на турнира

Срещата започна с натиск на Сърбия, като ранен удар на Александър Митрович срещна гредата, но камерунците бяха опасни на контраатака и след няколко спасявания на Ваня Милинкович-Савич, все пак успяха да поведат в резултата в 29-та минута с гол на Жан-Шарли Кастелето, който се разписа от непосредствена близост след центриране от корнер и отклонена топка с глава от Н'Кулу. В следващите минути сърбите се отвориха още повече и можеха да бъдат наказани за втори път, но настойчивостта им даде резултат в първата минута на добавеното време, когато централният защитник Страхиня Павлович вкара с глава след центриране от фал на Душан Тадич. Почти веднага след това Сергей Милинкович-Савич се възползва от грешка на съперника и направи 2:1 с точен изстрел от границата на наказателното поле.

В началото на втората част сърбите продължиха да стоят по-добре на терена и след брилянтна многоходова атака увеличиха аванса си, след като Митрович вкара на празна врата. Играчите на Камерун изглеждаха обезверени, но влезлият от резервната скамейка нападател Венсан Абубакар им вдъхна нови сили и в 64-та минута върна един гол за своите с хладнокръвен и атрактивен прехвърлящ удар. Първоначално голът бе отменен заради засада, но проверката от ВАР показа, че Абубакар е бил на чиста позиция. Още в следващата атака Абубакар отново се измъкна от лош опит за засада и този път подаде на Ерик Чупо-Мотинг, който изравни от няколко метра.

Митрович вкара третия гол за Сърбия

До края и двата тима имаха по няколко шанса да стигнат до победен гол, но вратарите се отличиха с по няколко намеси, а сърбите не завършиха добре част от своите атаки, и двубоят завърши при равенство 3:3. Крайната статистика показа, че "неукротимите лъвовете" са отправили осем точни удара към врата на противника, докато сърбите са имали шест точни изстрела и още седем неточни.

Така Камерун и Сърбия записаха първата си точка на Световното първенство и запазват своите шансове да продължат напред, но ще трябва да търсят задължителна победа в последните си мачове. За африканския тим предстои сблъсък с Бразилия, докато Сърбия завършва груповата фаза с двубой срещу Швейцария. И двете срещи ще се играят в петък, 2-ри декември, от 21:00 часа. /БГНЕС