Камерън: Великобритания ще предостави още 37,38 млн. долара хуманитарна помощ за Газа

Великобритания ще предостави още 37,38 млн. долара хуманитарна помощ за Газа, заяви външният министър Дейвид Камерън, който пътува до окупираните палестински територии през втория ден от посещението си в региона, съобщи „Гардиън“.

Камерън ще се срещне с палестински лидери и агенции за помощ.

На 23 ноември той се срещна с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, по време на която изрази надежда, че примирието с Хамас ще бъде "възможност от решаващо значение да се изведат заложниците и да се достави помощ в Газа".

В изявление от 24 ноември той заяви:

„Надяваме се, че днес ще бъдат освободени заложниците, и призовавам всички страни да продължат да работят за освобождаването на всеки заложник. Прекъсването ще позволи и достъп на животоспасяваща помощ до населението на Газа.

Гордея се, че четвърти полет на Обединеното кралство, превозващ важни доставки, кацна днес в Египет, и мога да обявя ново финансиране в размер на 30 млн. паунда, което ще бъде изразходвано за жизненоважни помощи като подслон и медицински продукти.

Жизненоважно е да защитим цивилното население от нараняване и спешно проучваме всички възможности за доставка на помощ в Газа, включително сухопътни, морски и въздушни маршрути. новият ангажимент ще удвои сумата на допълнителната помощ, която Великобритания е отделила за Газа от началото на конфликта през октомври“./БГНЕС