Кабелните оператори излизат на национален протест

Национален протест пред сградата на Министерски съвет организира националното сдружение кабелните оператори "Клуб 2000" днес.

В началото на седмицата в свое писмо протестиращите съобщиха, че информацията, изнесена от прокуратурата по повод обиските, не отговаря на истината. В него те определят акцията като „огромното безобразие в Югозападна България, където бе умишлено и силово преустановена телевизията и интернета на цели градове и десетки села във връзка със спецоперация под ръководството на г-н Колев, отличила се с невероятна бруталност в базовите станции на няколко кабелни оператора в региона, с причинени сериозни материални щети. На споменатите два брифинга г-н Колев си позволи да твърди, че 5-те унищожени при акцията кабелни оператори нанесли вреди за над 10 милиона лева на тримата жалбоподатели БТВ, Нова и НВО. Това е измислена цифра, защото противното означава, че всеки от тях дължи по милион лева месечно на въпросните жалбоподатели и на нас ни е много интересно да разберем как точно един малък регионален оператор би могъл да задлъжнее с такава огромна месечна сума, пък дори на телевизия, която бе глобена от КЗК три милиона лева за изнудване на кабелни оператори“.

От своя страна, от прокуратурата твърдят, че разпространителите на кабелна телевизия, чиито офиси бяха атакувани, са нарушавали авторските права на три телевизии, като не са им изплащали такси. /БГНЕС