Кърлингът даде старт на Зимните олимпийски игри в Пекин

Кърлингът стартира спортната програма на Зимните олимпийски игри в Пекин в сряда, два дни преди откриващата церемония на Олимпиадата, пред няколко зрители.

Зимната олимпиада в Пекин ще бъде официално открита в петък, 4 февруари, от 14:00 ч. б.в.

Зрителите, с празни седалки между тях, наблюдаваха сесиите на четири смесени двойки в Националния плувен център, т.нар. „Воден куб“ от Игрите в китайската столица през 2008, който се превърна в зала за кърлинг.

Зимната олимпиада, вторите игри, които ще се проведат по време на пандемията от коронавирус, ще се състоят при стриктни мерки в „затворен балон“, за да могат участниците, журналистите и китайските работници да бъдат отделени от местното население.

Докато миналогодишната олимпиада в Токио се проведе при почти закрити врати заради риска от разпространение на Ковид-19, главното ръководно лице от Международния олимпийски комитет (МОК) Кристоф Дуби заяви, че залите по време на Игрите в Пекин могат да бъдат до 50% запълнени. За тази олимпиада не бяха пуснати в продажба билети, като зрителите ще бъдат само от местното население и ще посещават състезанията с покани. /БГНЕС