Извозват машините за гласуване за 26 области

От 12:00 часа стартира процесът по извозване на машините към районните избирателни комисии в областните центрове, където в утрешния ден същите ще бъдат инсталирани в секционните избирателни комисии. Машините се извозват за 26 области.

Това заяви комисар Радослав Стойнов, заместник-директор на Дирекция “Жандармерия”, предаде репортер на БГНЕС.

Стойнов съобщи, че в утрешния ден предстои извозването на машините за София град и София област. “В София град има три районни избирателни комисии, а в София област - 1”, припомни той.

Стойнов подчерта, че преди тръгване всеки водач на транспортно средство бива тестван за употребата на алкохол и се следи за признаци на упойващи вещества. “Ако има признаци или съмнения се тества и за упойващи вещества, но за алкохол се проверява задължително”, категоричен е той.

Заместник-директорът на Дирекция “Жандармерия” съобщи, че към момента са тръгнали транспортни средства за 7 области - Шумен, Разград, Силистра, Русе, Смолян, Плевен, Добрич и предстои да тръгнат за Варна и Бургас. Той добави, че са определени места, на които през нощта да бъдат паркирани транспортните средства. “Ще бъдат охранявани от областните дирекции”, обясни той.

Стойнов каза, че до утре вечер всички машини трябва да бъдат инсталирани по места и добави, че всеки камион се охранява с по един полицейски автомобил, който тръгва от склада заедно с камиона. Той увери, че към момента всичко върви по план и няма проблем на този етап. “Шофьорите на камиони за днешния ден са 30”, уточни той и добави, че в утрешния ден още от 7:00 часа започва извозването на машините за София град и София област. /БГНЕС