Извънредният изборен конгрес на БФС ще се проведе на 15 март

Извънредният изборен Конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе на 15 март в хотел "Маринела" от 10:30 часа. Това обяви бившият президент на централата и член на стария Изпълком Валентин Михов след края на днешното заседание на Изпълнителния комитет в Националната футболна база "Бояна", предаде репортер на БГНЕС.


Михов говори пред медиите след края на заседанието, което започна около 13:00 часа и бе с една-единствена точка от дневния ред - насрочване на дата за Конгрес на БФС. Както предварително бе загатнато, това ще бъде 15 март, а мястото на събитието - хотел "Маринела".

"Конгресът ще бъде на 15 март в хотел "Маринела". Имаше спорове за залата, аз предложих залата на Народното събрание. Оставката на Борислав Михайлов се приема на Конгрес, а не от нас", каза Михов по отношение на хвърлената от Михайлов оставка миналата седмица и допълни, че юристите са заявили, че няма проблем, че Михаил Касабов все още не е вписан в Търговския регистър като временно изпълняващ длъжността президент на БФС.

Относно дали ще се кандидатира за президентския пост, той сподели: "Защо не?", като добави, че очаква много големи кандидатури на предстоящия Конгрес предвид ситуацията във футбола и в държавата. Михов присъства на днешното заседание заедно с Венцеслав Стефанов, Йордан Лечков, Емил Костадинов, Димитър Георгиев и Атанас Фурнаджиев. В Бояна бе и членът на екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов - Петър Величков.

Членовете на ИК приеха проекта на покана за Общото събрание при следния дневен ред:

1. Отчет за изпълнението на Програма на БФС за развитието на футбола за 2022 и 2023 г.

2. Финансов отчет за 2022 и 2023 г.

3. Разглеждане на жалби до Общото събрание.

4. Гласуване на подадена оставка от Президента на БФС.

5. Освобождаване на членовете на Изпълнителния комитет на БФС.

6. Избор на Президент на Сдружение „Български футболен съюз“.

7. Избор на членове на Изпълнителния комитет на Сдружение „Български футболен съюз“.

Изпълкомът прие и проект за Спортен календар за следващата състезателна година. /БГНЕС