Израел започна активни бойни операции в южната част на Газа

Израелските войски преминаха към активни бойни операции в южната част на ивицата Газа, като те ще се провеждат със същата интензивност, както в северната част на анклава. Това обяви началникът на Генералния щаб на Израелските отбранителни сили Херци Халеви на среща с военнослужещите от дивизията в Газа, съобщи пресслужбата на армията.

Той отбеляза, че преди хуманитарната пауза в ивицата Газа израелските военни са унищожили частично две бригади на палестинските радикали, свързани с организацията Хамас, "а сега 162-ра дивизия на ЦАХАЛ продължава да затвърждава тези придобивки" в северната част на анклава, предаде Би Би Си.

"Вчера и днес елиминирахме командири на бригади, командири на роти, много бойци на [Хамас], а вчера сутринта започнахме същия процес в южната част на Ивицата Газа, той ще бъде осъществен с не по-малка сила [ отколкото на север,] и с не по-малки резултати. Командирите на Хамас ще се срещат с Израелските сили за отбрана навсякъде и ще бъдат посрещнати с най-мощния отговор", заяви началникът на Генералния щаб.

Той изрази увереност, че войниците на израелската армия ще се справят със задачата. "Имаме потенциала да го направим по най-задълбочения начин и както го направихме мощно и задълбочено в северната част на Ивицата Газа, така го правим и сега в южната част и ще продължим да затвърждаваме постиженията си в северната част на Ивицата Газа", добави Халеви./БГНЕС