Ивашка отстрани миналогодишния финалист в Женева

Иля Ивашка се класира за четвъртфиналите в тенис турнира от сериите АТП 250 в Женева, след като елиминира от надпреварата миналогодишния финалист Денис Шаповалов в три сета – 6-4, 6-7 (2), 6-3, за около два часа и 15 минути игра.

Беларусинът елиминира третия в основната схема в швейцарския град.

Представителят на Беларус пръв стигна до пробив в откриващия сет, след като удари съперника в петия гейм. До края на частта той не допусна колебания и поведе в резултата. Вторият сет мина без пробиви и се стигна до тайбрек, в който третият в основната схема бе по-солиден и вкара мача в трета част.

В нея обаче Шаповалов отново допусна пробив, този път в четвъртия гейм, и не успя да се завърне, за да запише разочароваща загуба. И двамата сервираха силно, но Ивашка имаше повече възможности за пробив, като оползотвори два от осемте си шанса и същевременно отрази единствената открила се възможност пред канадеца. В спор за място на полуфиналите беларусинът ще играе с португалеца Жоао Соуза.

В другия четвъртфинал в горната половина Ришар Гаске се изправя срещу Камил Майхжак, а в долната половина четвъртият поставен Райли Опелка излиза на корта срещу Талон Грикспор, докато действащият шампион Каспер Рууд има за съперник Танаси Кокинакис от Австралия. /БГНЕС