Иван Василев: Чакат ни 14 финала, няма какво да се заблуждаваме

Чакат ни 14 финала, няма какво да се заблуждаваме. Това заяви собственикът на Локомотив София Иван Василев, предаде репортер на БГНЕС.

Собственикът на Локо Сф Иван Василев.

На стадион „Локомотив“ в столицата тимът направи своята първа тренировка преди началото на зимната подготовка. Преди това бе обслужена литургия и водосвет по случай Йордановден. Локомотивци ще изиграят пет контроли преди старта на втория полусезон във Втора лига, където тимът е лидер в класирането, с по-добри показатели в преките мачове с Пирин Благоевград. „Да се надяваме, още не сме влезли, чака ни много труден сезон. Някой, ако си мисли, че е много лесно във Втора група, жестоко се лъже. Чакат ни 14 финала, няма какво да се заблуждаваме. Направили сме една много голяма крачка, трябва да направим още една, за да се върне Локомотив там, където трябва да бъде – в efbet Лига. Надяваме се, затова сме ги взели, да повишим конкуренцията в отбора. Да имаме по-голяма взаимозаменяемост, аз не искам в отбора да има хора, които се сърдят, че не играят. Просто може би това не е тяхното място, надявам се да си покажат качествата някъде“, започна той.

Относно новите момчета, добре ви е познат Божидар Митрев, Деян Иванов, Томи Павлов и взехме едно младо момче – Георги Бабалиев, с цел развитие и с цел да ни играят двама юноши, за да се вдигне конкуренцията и при юношите. Илиан Стефанов от 1-и юли не е наш футболист, дотогава ще си тренира тук, но няма да получава шанс да играе. Нека първо да влезем, а относно на кой стадион ще се играе, надявам се да се играе тук – от вчера се прави работен проект за осветление и се надяваме, ако всичко мине добре, до края на лятото да имаме осветление, за да може Локомотив да играе тук. Това е за нашите фенове, знаете, че имаме много привърженици – на мача с Миньор имахме около 3500-4000 фенове, което много малко отбори в А група имат. По мое време имаше между 10 000-15 000 фенове средно на мач, имаме фенове, но те искат да показват нашите футболисти игра, да си дават сърцата и душата и тогава те започват да се завръщат“.

Играчите на Локомотив проведоха първа тренировка преди пролетния дял от сезона във Втора лига.

Ами, досега да са ни помогнали от държавата? Терен, всичко друго е направено от моя екип. Искам да благодаря и на Веско Стоянов, много е трудно, но това е единственият отбор, който е финансово стабилен и всичко е почтено. За съжаление, от никъде няма помощ. Ходил съм по Кения, по Египет, да търсим инвеститор, за съжаление не намерихме нищо. Но, със сърце, с душа, със сериозност нещо се създава и се прави – Локомотив сега се възстановява, дай Боже да имам сили, виждате каква пандемия, бизнесът не е добре, това не е само тук, но и в целия свят. На 9-и чакаме Балоко от Германия, той е с конгоански произход, на 13-и чакаме да се върне от Бразилия Педро Фераре, отпуска е. До края на транферния период ще изчакаме – действително на нашия пазар няма нищо добро. Отдолу нищо не расте, виждате колко млади футболисти имаме – Владо Николов, Лука Иванов, Жарко, просто момчета с качества. Надявам се те да бъдат новото лице на Локомотив след някоя и друга година. Дано и аз съм жив, защото действително не е леко“, завърши той. /БГНЕС