Иван Стамболов-Сула: Политиците се плюят в медиите, за да ги видят всички

Политиците се плюят без да има защо. Плюят се по много грозен начин и го правят през медиите, така че всички да видят. Когато дойде времето да направят нещо заедно, те не могат да го направят, защото довчера са се ругали. Това заяви в интервю за БГНЕС анализаторът и публицист Иван Стамболов-Сула.

Той коментира деструктивната конфронтация в обществото, за която вината носят политиците и какви са последиците от нея. „Има въпроси, по които всички трябва да са на едно мнение и са на едно мнение, но нямат очи, колкото и да са безочливи, да застанат рамо до рамо и да направят нещо след нещата, които са си причинили и наговорили“, категоричен е политологът.

Иван Стамболов-Сула

Иван Стамболов-Сула се е надявал политиците да се разберат в 48-то Народно събрание, но това не се е случило. „Ако резултатите на другите избори са като на старите, ще бъде същата картинка. Трябва да мине време, хората трябва да се отвратят достатъчно, да се уплашат достатъчно, да прогледнат достатъчно и изобщо в тях самите да се извърши достатъчна промяна, за да може да се променят резултатите от изборите, да се очертае една партия, която дърпа много над другите и има легитимността да управлява сама”, обясни той. /БГНЕС