Иван Юруков, Симеон Владов и Мими Николова на една сцена за празничния юбилей на Ралица Бежан

“Sofia Live Club” събра на една сцена актьорите Иван Юруков, Симеон Владов, китаристът и вокалист Росен Пенчев, примата на българската естрада Мими Николова и други познати и обичани лица от българската театрална и музикална сцена, а поводът беше повече от тържествен – 25 години на сцена на актрисата и певица Ралица Ковачева-Бежан. Тя представи и заглавната песен към първия си самостоятелен албум „Ето ме“.

Мими Николова и Ралица Бежан

Заедно с нея на сцената бяха и музикантите, с които певицата работи от дълго време - Калин Жечев, Димитър Сираков, Стоил Иванов и Ивелин Иванов. А комедийните актьори Ники Станоев и водещият на „Семейни войни“ Цецо (Цветомир Иванов) искрено разсмяха публиката.

Николай Станоев

Концертът бе свързан и с благотворителна кауза – част от създаденото от Ралица преди години сдружение „Изкуство за живот“, като вместо да поднесат цветя, гостите помогнаха със средства за лечението на Валя, млада майка на две прекрасни момчета. Ралица създава два сингъла и видеоклипове към тях, посветени на каузите на сдружението, с участието на множество известни български музиканти и актьори, като една от песните, „Мое мъничко дете“, става химн на две работещи с деца организации.

Заедно със Симеон Владов, Ралица Бежан изпълни песен на Стефан Воронов. Пред камерата на БГНЕС Симеон изрази чувствата си към Ралица и разказа за общата им актьорска работа.

Симеон Владов

„Тя е страхотна, прекрасна певица, прекрасна актриса, с много таланти. Ние сме дублирали заедно много филми, играехме доскоро в едно представление заедно, а сега и тук на сцената на „София Лайв Клуб“, сподели актьорът.

Иван Юруков, познат с ролите си в сериала „Столичани в повече“ и аплодираният от зрителите „Дъвка за балончета“, изпълни заедно с Ралица песента „Последна среща“.

Иван Юруков и Ралица Бежан

„Много се радвам, че Ралица Бежан ме покани за този спектакъл“, сподели развълнувано и голямата Мими Николова. „Пожелах ѝ много юбилеи“.

Двете заедно изпълниха „Когато Луната изплува“.

„Ралица я избра“, разкри Мими Николова, „тъй като това е култова песен, тя е моята визитна картичка“.

Мими Николова

„Безкрайно съм щастлива и благодарна, че сте тук с мен и споделяте този мой празник“, благодари на своите приятели и колеги Ралица Бежан.

Топли думи отправи и нейната майка, която, оказа се, е най-големият критик на Ралица.

„Тя все ми казваше: „Мамо, ти си най-големият ми критик“, сподели тя. „Непрекъснато я молех : стегни се, събери се, не се разпръсквай толкова много! А тя е много дейна и непрекъснато иска с нещо ново да се занимава. И музиката просто е в кръвта ѝ“.

Ралица Бежан

Пред БГНЕС любимците на българската публика разкриха някои от своите бъдещи и настоящи проекти.

„В най-скоро време играя моя моноспектакъл „Любовта не може просто да отмине“ – 85-то представление - на сцената на театър „Зад канала“, каня ви на 24-ти април“, каза Симеон Владов.

Колегата му Иван Юруков също отправи покана.

„На 23-ти ще представя моноспектакъла си „Пилето, което казва „КУ“ в „Нов театър НДК“, на 24-ти ще има една специална прожекция на филма „До последния каприз“ в кино „Одеон“. Имаме и концерт на група „Терпентина“. Той ще бъде на 12 май заедно с група „Ревю“, нека заповяда всеки, който желае да ни чуе“, каза той.

А Мими Николова покани своите почитатели в галерия „Дечко Узунов“, където всеки месец заедно с пианиста Петър Железаров забавляват публиката с джаз, евъргрийни, латино и български песни.

Всички гости на концерта си пожелаха по-чести поводи, които да събират на една сцена любими актьори и музиканти. /БГНЕС