Юнайтед надвиха Евертън за място в четвърти кръг на ФА Къп

Манчестър Юнайтед се класира за четвъртия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия, след като преодоля Евертън с 3:1 у дома. На "Олд Трафорд" Маркъс Рашфорд продължи с отличната си форма, отчитайки се с гол и асистенция за успеха.

Маркъс Рашфорд оформя крайното 3:1 след точно изпълнение от бялата точка.

"Червените дяволи" потеглиха по блестящ начин, повеждайки още в четвъртата минута, когато Рашфорд асистира на Антони. Десет по-късно обаче последва отговор от страна на "карамелите", които изравниха резултата след точната интервенция на централния защитник Конър Коуди. До края на полувремето играчите на Франк Лампард удържаха равенството, но след почивката нещата се промениха в полза на съперника. Авторът на изравнителното попадение Коуди се превърна от герой в грешник, отбелязвайки си автогол в началото на втората част.

Юнайтед натиснаха в търсене на трето попадение, което окончателно да сложи точка на спора, и стигнаха до него в добавеното време, когато Рашфорд ознаменува силния си мач с точно изпълнение на дузпа. Така тимът на Ерик тен Хаг продължава напред в надпреварата, превръщайки се в първия отбор, който се класира за следващата фаза.

За Юнайтед предстоят две домакинства през новата седмица - срещу Чарлтън Атлетик в мач от 1/4-финалите за Купата на Лигата във вторник, и градско дерби срещу шампиона на Англия Манчестър Сити във Висшата лига четири дни по-късно. Евертън ще приеме Саутхемптън за първенство идната събота в търсене на важен успех в битката за оцеляване в Премиършип. /БГНЕС