Юнайтед имат да си отмъщават на Ливърпул

Ливърпул се изправя пред поредно тежко изпитание по пътя към титлата. Тази вечер от 22:00 часа българско време "червените" посрещат големия си съперник Манчестър Юнайтед на "Анфийлд" в отложено дерби от 30-ия кръг на Висшата лига.

Тимът на Юрген Клоп изостава само на точка от Манчестър Сити и всяка грешка до края на сезона може да бъде фатална. Битката с "гражданите" се очертава да е безмилостна. Наред с това мърсисайдци са финалисти в турнира за ФА Къп и на полуфинал в Шампионската лига, а вече спечелиха Купата на Лигата. Това означава, че Ливърпул може да запише безпрецедентен куадрупъл.

Мърсисайдци разбиха "червените дяволи" с 5:0 на "Олд Трафорд" през октомври.

За начало Салах и компания трябва да се справят с "червените дяволи", които още се надяват на място в топ 4. Манчестър Юнайтед спечели двубоя си през уикенда, който бе срещу последния в класирането Норич. Кристиано Роналдо записа 60-и хеттрик в славната си кариера. В същото време Ливърпул е под пара, след като победи Сити на полуфинал за Купата с 3:2.

Играчите на Юнайтед едва ли искат да се сещат за последния си двубой с Ливърпул. През октомври мърсисайдци ги разпиляха на „Олд Трафорд“. Още през първото полувреме гостите имаха преднина от четири гола, а през втората част се смилиха над опонента си и добавиха само още един, за да оформи крайното 0:5.

„Червените дяволи“ са и без победа на „Анфийлд“ от 2016 година, но три от последните им пет сблъсъка в Ливърпул завършиха с нулево реми. 0:0 бе резултатът от последното гостуване на Манчестър Юнайтед на "Анфийлд". /БГНЕС