Юлиан Ангелов: Можем да дадем едно ново начало на Община Костинброд

Решението да се кандидатирам за кмет на Община Костинброд не беше трудно. Десетки, да не кажа стотици граждани имаха желание да изляза начело срещу управлението между ГЕРБ и ДПС. Тук не говорим толкова за партии, колкото за самите личности, които управляват общината и начина, по който я управляват. Приех предложението, за да мога наистина да съм полезен на жителите на Костинброд с това, което мога да направя и да реша техните проблеми.

Това заяви в интервю за БГНЕС Юлиан Ангелов, кандидат за кмет на Община Костинброд от коалиция „Български глас, ВМРО, България на гражданите и Патриотичен съюз „Защита“.

„През всичките тези години, през които живея там, на територията на Община Костинброд, аз съм помагал на стотици хора и на населени места за всевъзможни неща – нито съм бил общински кмет, нито заместник-кмет, но съм го правил с чисто сърце, с екипа, с който сме там вече близо десетилетие, представители на различни политически формации и широка гражданска квота“, каза Ангелов.

Той отбеляза, че листата за общински съветници, която се състои от 17 кандидати, включва само трима партийни членове, а всички останали са граждани, които са доказали в своята професия своята експертност, морал и достойнство.

Проблемите, както във всяка една българска община, посочи кандидат-кметът, не са малко, като един от основните проблеми е свързан с водоснабдяването и канализацията, не само на града, но и на всички населени места на територията на Община Костинброд. „На територията на града е изграден воден цикъл, който покрива само 67% от един 10-хиляден град. Похарчени са 100 млн. лв., а в момента качеството на водата е нула, дебитът на водата е нула и целият град мирише“, обясни Ангелов и подчерта, че едни 100 млн. лв. са изтекли в канала и проблемите на гражданите не са решени.

Това е и един от проблемите, с които той и екипът му ще се заемат, ако гражданите на Костинброд им гласуват доверие.

Други проблеми са замърсяването на въздуха и огромния трафик, който преминава през Костинброд заради „Ломско шосе“. Решението е изграждане на околовръстен път, който да изведе от населените места трафика, за да могат хората да живеят в по-чиста и по-безопасна среда.

„В Костинброд няма един тротоар открай докрай дори на най-малката уличка да е направен“, добави Ангелов, като допълни, че дори и такъв да бъде направен, след няколко месеца между асфалта избива трева.

Един от основните проблеми, по думите му, е, че общинските средства се реализират на територията на общината „по най-некадърния, по най-неправилния, по най-безсмисления начин“, като даде пример, че трети път се прави първа копка на парк в града без участие по никакви проекти, за да се обезпечат средствата за него. „Правят се обществени поръчки, последните месеци особено интензивни, свързани с чистотата – нови камиони от Турция, нови машини за почистване на улиците, които, обаче, са предвидени не за град, а за алеи в парка. Всякакви техники и неща се купуват и правят, защото може би определени хора имат интерес от това, а пък не знаят след 29 октомври кой ще управлява общината“, подчерта той.

Ангелов обърна внимание, че всички кандидати за кметове на Община Костинброд не са опоненти и врагове, а имат една обща кауза – да махнат сегашното ръководство от власт, за да може общината да се управлява нормално.

Оказва се, че и ръководството на общината е дало зелена светлина за провеждане на две предизборни мероприятия, включващи и концерти, на 25 октомври на площада в града в един и същи час. „С другата политическа сила се разбрахме заедно да си направим мероприятията и ще направим едно ново начало за Община Костинброд. Вместо да ни избодат очите, ни изписаха веждите“, разказа Ангелов.

За него тази постъпка още веднъж показва, че сегашното ръководство е готово на всичко да се добере отново до властта след 8-годишното феодално мислене и тормоз към хората и опонентите. „Всички кандидати се обединиха срещу сегашното ръководство и се надявам, че на балотажа, който и да отиде от кандидатите, всички останали ще го подкрепят, и сегашното ръководство на Община Костинброд повече няма да управлява общината“, каза още той.

Коалиция „Български глас, ВМРО, България на гражданите и Патриотичен съюз „Защита“ има програма от 10 точки. Освен за разрешаване на споменатите до момента проблеми в общината, в програма е заложено честното и прозрачно управление с грижа и уважение към гражданите, зачитане на всеки един човек, без значение дали критикува общината, дали критикува кмета, от коя политическа партия е.

Кандидат-кметът обясни, че ще направят пълна ревизия на всички проекти, строежи и съоръжения, които през последните години са били реализирани, за да излезе истината наяве. Сред идеите на коалицията е да има граждански съвети във всяко едно населено място на територията на общината, във всяко село и във всеки район на града, в които да участва местният кмет на населеното място, хора, като например директори на училища и детски градини, изявени общественици, на които годишно да се определят важните проблеми за съответното населено място или район, които общината трябва да решава.

„Искаме хората да се включват пряко“, обясни Ангелов, като уточни, че именно гражданите ще казват кое е важно и от какво се нуждаят, например от тротоар, водопровод, улично осветление, детска площадка, „а не кметът символично или неговата свита да решават“.

Подкрепата за бизнеса и инвестициите ще продължи, но от коалицията ще насочат усилията си и към привличане на предприемачи, които искат да инвестират в туризъм, в хотелиерство, в спортни съоръжения, защото това липсва в Община Костинброд. „Също така искаме да потърсим инвеститори, които да инвестират в здравето“, отбеляза Ангелов и добави, че ще си поставят за цел да привлекат и хора, които да инвестират в реализирането на частна болница, но с изискването тя да работи със Здравната каса, за да може да обслужва и населението на Костинброд, и съседните общини.

Подкрепата за културата в Костинброд, спорта, младежките дейности, пенсионерските клубове също е сред приоритетите.

„Виждаме и други проблеми, които младите хора в общината ги касаят. Знаем, всяко младо семейство с деца търси варианти как да се устрои, какви кредити да ползва и т.н. Имаме идея на територията на Община Костинброд на всички жители, на които им се ражда дете, общината да осигурява, както и други общини го правят в България, по 3 хил. лв. на родено дете“, подчерта Ангелов, като уточни, че говори за образована раждаемост и образовани родители, които допринасят и работят за обществото.

Искаме да подкрепяме младите семейства по всякакъв начин, обясни той, за да може те да остават в Костинброд, защото много хора се преселват в София или в чужбина.

На местните избори избирателите могат да подкрепят коалиция „Български глас, ВМРО, България на гражданите и Патриотичен съюз „Защита“ с номер 70 за кандидат за общински кмет, кандидати за общински съветници, както и за кандидати за кметове на кметства както на хартиената бюлетина, така и на машина.

„С номер 70 мисля, че ще можем да дадем наистина едно ново начало на община Костинброд“, заяви кандидатът за кмет Юлиан Ангелов. Той отправи послание към българите да започнем да мислим за това как да живеем заедно, как да се подкрепяме и да си помагаме, да спрем да се делим и да бъдем задружни, както са били нашите деди преди 50 – 100 г., и тогава България ще бъде съвсем друга държава.

На днешния ден се навършват 130 г. от създаването на националноосвободителната Вътрешна македоно-одринска революционна организация и по този повод Ангелов отправи поздрав към всички българи. „Тази дата – 23 октомври 1893 г., не е само на хората, които са членове на ВМРО, тя е на всички българи, защото това е една историческа организация, една организация, която не забрави българите в Македония и Тракия, вдигна оръжие и започна борба срещу поробителя, за да може тези българи в Македония и Тракия да живеят в майка България, както е била и идеята на всички наши революционери и преди това.“

Той отправи призив да мислим по-отговорно за българската държава и за българските национални интереси. „Ние сме длъжни пред тези хора, които дадоха живота си за свободата на българите, да сме по-отговорни към нашата страна. 130 г. – това не е малка отговорност. Аз се радвам, че още тези потомци на легендарни революционери, войводи и четници, които са били от ВМРО, все още са в редиците на ВМРО и продължават борбата на техните деди, което е важно и нека всеки един българи да почете тази историческа дата, да почете един символ на българщината, която ще продължи и занапред, дори и в днешна Северна Македония“, заключи Ангелов. /БГНЕС