ИТН: Законът за личната помощ ще бъде факт съвсем скоро

Законът за личната помощ ще бъде факт съвсем скоро. Това каза народният представител от ПГ от ИТН Станислав Балабанов пред журналисти след среща на майки на деца с увреждания пред парламента, предаде репортер на БГНЕС. Група майки на деца с увреждания недоволстват пред северния вход на Народното събрание. С тях се срещнаха Виктория Василева, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от ИТН.

"Като председател на Комисията за прякото участие на гражданите още в едно от първите ми заседания, бях поканил майките на децата с увреждания на среща с мен, за да чуем какви са им проблемите. Един от най-големите им проблеми беше законът за личната помощ, който трябваше да бъде входиран в Народното събрание. Тази тяхна битка те я водят от няколко години. ГЕРБ с тяхното компрометирано управление стопираха Закона за личната помощ толкова дълго време. Още на следващия ден след като чух какво искат майките - аз и група народни представители от нашата партия ИТН входирахме този закон в деловодството на Народното събрание. Ние като обещание изпълнихме това, което искаха майките на децата с увреждания. Този закон е в ресора на социалната комисия. Тя е с председател от "Продължаваме промяната". Много се надявам абсолютно скоро в най-бързо време този закон да се разгледа и да се приеме. Ние като формация с 25 човека свършихме по най-бързия начин всичко. Както знаете ние от ИТН отдавна подкрепяме "Системата ни убива" и майките на деца с увреждания. Този бюджет, който гледаме на второ четене, е приет на комисия от всички политически формации. Законът за личната помощ е част от коалиционното споразумение. Той ще бъде съвсем скоро факт", заяви Балабанов.

Депутатът призова да се подхожда практично и да се елиминират емоционалните изказвания. По думите му управляващите са заварили изтърбушена държава и правят всичко възможно да запълват проблемите, които са им оставили.

"От наша страна. Виждате, че в момента излязохме, за да разговаряме с тях. Ние сме свършили абсолютно всички, с което сме се разбрали с тях", каза още Балабанов.

Той отговори и на въпрос дали майките на деца с увреждания ще влязат в Народното събрание, Станислав Балабанов заяви, че има правила в сградата и това не зависи от него. /БГНЕС