ИТН и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" намериха множество общи теми

За нас е важно, че получихме пълна подкрепа за приоритетите, зад които стоим. Това заяви Мая Манолова след края на срещата между "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме".

Посоката е една и съща. Това каза и Тошко Йорданов след срещата в сградата на Народното събрание.

"Нямаме разминавания в основната си цел - разграждането на ГЕРБ-аджийския модел. Имаме еднакви виждания за съдебната реформа, за социалната политика. Имаме разминавания, разбира се, в детайлите, защото сме различни политичесни формации, но посоката е една и съща, така че всичко останало е въпрос на изчистване на детайли и на работа между нашите експерти”, посочи Йорданов. Той посочи, че срещата е била изключително конструктивна, позитивна, със здрав разум и с разбиране от двете страни.

Сигурна съм, че хората искат правителство, но не какво да е - то трябва да е почтено и без намек и сянка от влияние от олигархични кръгове, от ДПС и от ГЕРБ. Правителството трябва да се заеме с проблемите на хората - значи ние ще го направим, съобщи Мая Манолова.

"Приоритетите ни са преизчисляване на пенсиите до 1 октомври, подкрепа за семействата с деца, както и пряка финансова подкрепа за малките и семейните фирми, както и самоосигуряващите се лица. Ще настояваме темата с ревизията и антикорупция да бъдат приоритетни". Манолова призова за преразглеждане на цените на тока, парното и топлата вода. Трябва да бъдат направени и реформите в здравеопазването - да бъдат отменени лимитите, да бъдат преразгледани клиничните пътеки, а болниците да не бъдат търговски дружества, допълни Манолова.

Чакам да видя БСП как ще обяснят на избирателите си, че няма да подкрепят Програма с увеличение на пенсиите, социални реформи, съдебна реформа, и много други техни приоритети - няма как да го обяснят на своите избиратели, завърши Манолова.

БГНЕС припомня, че най-голямата парламентарна партия ИТН започна вчера преговорите за сформиране на правителство. Те изпратиха покани за разговори до всички парламентарно представени партии без ГЕРБ. Първата им среща беше с "Демократична България". Двете партии заявиха, че имат достатъчно общи политики и биха могли да работят заедно. Те определиха диалога си като конструктивен и съобщиха, че са сближили позициите си./БГНЕС

Категории:

Тагове: