ИТН и БСП с експертна среща в деня на връщането на мандата

Решихме да продължим разговорите с ИТН по политическата декларация с приоритетите за бъдещото правителство. Днес разговаряхме с колегите и им казахме, че искаме да направим някои корекции, да направим допълнителни предложения за неща, за които сме говорили, но ги няма в декларацията. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Експертите от двете формации ще разговарят в петък, от 10.00 часа, в сградата на Народното събрание. Срещата е в деня, в който от партията на популярния телевизионен водещ Слави Трифонов трябва да върнат изпълнен проучвателния мандат на държавния глава за съставяне на правителство.

„Разговорите продължават, изпълняваме решението на Националния съвет на партията“, посочи Нинова, която даде като примерни теми преразпределението на някои от разходите в БВП, както и забележки на левицата в частта образование.

По повод на искането на писменото споразумение от БСП заявиха, че гледат на политическата декларация, с която от ИТН представиха в пленарната зала резултатите от досегашните преговори с останалите формации, като на основа, на базата на която да се гради евентуалната бъдеща подкрепа. /БГНЕС