Италия обърна Босна и Херцеговина в Торино

Марко Верати /л/ отбеляза победния гол за Италия в края на двубоя.

Отборът на Италия продължи с безгрешното си представяне от началото на квалификациите за Евро 2020 и записа четвърти пореден успех, след като победи Босна и Херцеговина с 2:1 у дома в мач от група J.

На "Алианц Стейдиъм" в Торино възпитаниците на Роберто Манчини имаха доста проблеми срещу бойкия балкански тим, който направи няколко опасни атаки през първото полувреме и успя да реализира една от тях в 32-та минута чрез капитана си Един Джеко. Малко след почивката Лоренцо Инсиние изравни, но Скуадра Адзура трябваше да чака до 86-та минута, за да стигне до победния гол, дело на Марко Верати.

В другите мачове от групата Армения победи Гърция с 3:2 като гост, а Финландия взе гостуването си на Лихтенщайн с 2:0. Италия води убедително в класирането с 12 точки, пред Финландия с 9, Армения с 6 и Гърция и Босна с 4. Лихтенщайн все още няма точки в актива си.

Световният шампион Франция се възстанови след шокиращата загуба от Турция преди няколко дни и победи Андора с 4:0 като гост. Килиан Мбапе, Висам Бен Йедер, Флориан Тувен и Курт Зума вкараха головете за "петлите", които си върнаха водачеството в група Н с 9 точки. Същия актив имат и тимовете на Исландия и Турция, след като "викингите" спечелиха срещата между двата отбора с 2:1 у дома. Албания запази шансове за класиране на Евро 2020 с победа над Молдова с 2:0.

Останалите резултати:

Група С:

Беларус - Северна Ирландия 0:1

Германия - Естония 8:0

Група Е:

Унгария - Уелс 1:0

Азербайджан - Словакия 1:5

Група I:

Казахстан - Сан Марино 4:0

Белгия - Шотландия 3:0

Русия - Кипър 1:0. /БГНЕС