Италия надви Белгия за третото място в Лигата на нациите

Отборът на Италия завърши на трето място в турнира Лига на нациите, след като победи Белгия с 2:1 в малкия финал в надпреварата, игран на "Алианц Стейдиъм" в Торино. Всичко по-интересно в двубоя се случи през второто полувреме, като само две минути след почивката Николо Барела изведе домакините напред със страхотен изстрел от воле от границата на наказателното поле, който не остави шансове на Тибо Куртоа. В 63-та минута Федерико Киеза бе повален в наказателното поле на "червените дяволи" и реферът Сърджан Йованович отсъди дузпа, която играчите на Белгия бурно оспорваха, но в крайна сметка ВАР прецени, че наказателен удар има, а Доменико Берарди реализира с 2:0 въпреки намесата на Куртоа.

Възпитаниците на Роберто Мартинес опитаха да потърсят обрат, но нямаха и късмет, като на три пъти техни удари срещаха гредите. Гостите все пак върнаха един гол в 87-та минута, когато Шарл Де Кетеларе бе изведен от Де Бройне в наказателното поле на Италия и прокара топката между краката на Джанлуиджи Донарума. В оставащите минути играчите на Роберто Манчини опазиха преднината си и по този начин спечелиха мача и третото място в турнира.

Тази вечер от 21:45 часа Испания и Франция ще се изправят един срещу друг в Милано във финала на Лигата на нациите. /БГНЕС