Испания и Аржентина стартираха с победи на АТП Къп

Отборите на Испания и Аржентина записаха победи в първия ден на отборната надпревара АТП Къп в Сидни, с която бе даден официален старт на новия тенис сезон. В група А втората ракета на Испания Пабло Кареньо Буста на два пъти навакса изоставане от 0-3, за да стигне до чист успех над чилиеца Алехандро Табило с 6-4, 7-6(4).

Диего Шварцман

В двубоя на първите ракети опитният Роберто Баутиста Агут разби Кристиян Гарин с 6-0, 6-3, за да подсигури успеха на своя тим. В протоколния мач на двойки Алехандро Давидович Фокина и Педро Мартинес надвиха Томас Бариос Вера и Алехандро Табило със 7-6(3), 4-6, 10-7 за крайното 3-0 в полза на Испания.

В група D Аржентина победи Грузия с 3-0, като грузинците спечелиха общо девет гейма в трите мача. На старта Федерико Делбонис разби Александре Метревели с 6-1, 6-2, след това световният номер 13 Диего Шварцман се справи с Николоз Басилашвили със същия резултат, а накрая Максимо Гонсалес и Андрес Молтени победиха Саба Пурцеладзе и Зура Ткемеладзе, отново с 6-1, 6-2.

Днес участието си започват шампионите от 2020 Сърбия с двубой срещу Норвегия. В първия мач на сингъл Филип Краинович победи Виктор Дурашович с 6-2, 7-5. Другият мач за деня е Гърция - Полша, като в откриващия мач Камил Майжак победи Михаил Перволаракис с 6-1, 6-4. /БГНЕС