Йотова: Приетите в 12 без 5 закони показват, че не работят

Набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова относно приетия на второ четене във вторник Закон за хазарта. Според Йотова така се създава усещането, че се правят с предизборна цел.

От Първомай Йотова призна, че все още не се е запознала с приетите текстове, които забраняват рекламата на хазартни игри в медиите, но даде заявка, че президентската институция ще даде становище, след като се запознае с темата.

"Но набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят. Не зная какви точно са мотивите, не зная дали е направена достатъчна оценка на резултатите за последствията от този закон, така както би трябвало с всеки един закон в българското законодателство. Когато се правят закони в последната минута - в 12 без 5, и то на извънредни заседания, това съмнение винаги стои”, подчерта вицепрезидентът.

Йотова изрази надежда за положителна и смислена предизборна кампания, въпреки скандалите, които се случват в навечерието на нейния старт.

"Това вглеждане в партиите, в скандалите, в компроматите, в егоизма, политическият егоизъм всеки да пребори другия, но не с цената на новите идеи, не с цената на това какво трябва да правим в България всички ние, според мен е път за никъде. Затова много се надявам, че тази кампания ще има друг дух и други послания, независимо от нейното начало”, заяви тя, цитирана от НТВ.

Относно казуса с детската болница и заканата на фондация "Даная" да съди държавата заради решението на служебното правителство да бъде изградена и частна детска болница Йотова заяви, че частното здравно заведение по никакъв начин не бива да заплашва строежът на държавната детска болница.

„Частната болница да не елиминира и да не заплашва строежа на държавната детска болница, която поколение българи чакаме. Държавната болница трябва да бъде построена. Това как тя бъде построена и устроена дава достатъчно възможности и мотиви на добрите педиатри. Мисля, че те ще предпочетат държавната”, поясни Йотова. /БГНЕС