Йодегор е новият постоянен капитан на Арсенал

Мениджърът на Арсенал Микел Артета определи Мартин Йодегор за нов постоянен капитан на „топчиите“. 23-годишният бивш футболист на Реал Мадрид се присъедини към клуба през януари 2021, първоначално под наем, преди да премине за постоянно в тима миналото лято.

Мартин Йодегор.

Вече с капитанската лента на Норвегия, Йодегор бе избран пред други потенциални кандидати, сред които капитанът на Швейцария и бивш притежател на лентата Гранит Джака, шотландския фулбек Кийрън Тиърни, както и продуктите от академията Букайо Сака и Емил Смит Роу.

Джака преди носеше лентата през 2019, но я загуба заради спор с привърженици. Вратарят Аарън Рамсдейл преди намекна, че би искал да стане капитан, казвайки пред FourFourTwo „вижте, ще поема отговорността, но това зависи от мениджъра“. Йодегор става 13-ият постоянен капитан на „артилеристите“ в ерата на Висшата лига, като преди него лентата са носели клубни легенди като Тони Адамс, Патрик Виейра, Тиери Анри и Сеск Фабрегас, както и настоящия наставник Артета, който бе капитан на тима в продължение на две години преди да премине в Евертън.

Йодегор ще получи възможност да излезе за първи път с лентата на ръката си в днешния приятелски двубой срещу Севиля. Арсенал започва кампанията си във Висшата лига с гостуване на „Селхърст Парк“ срещу Кристъл Палас идната седмица, а тази в Лига Европа стартира през септември. /БГНЕС