Интер срази градския съперник и ликува с 20-о Скудето пет кръга преди края

Интер спечели 20-а шампионска титла на Италия, след като в сблъсък от 33-ия кръг на местната Серия А удари градския съперник Милан с 2:1. По този начин „нерадзурите“ натрупаха аванс от 17 точки пред „росонерите“ и са недостижими на върха, пет кръга преди края на сезона.


Двубоят започна по-добре за водения от Симоне Индзаги отбор, който поведе в резултата след 18 минути игра. Бившият футболист на Милан Франческо Ачерби се разписа след асистенция на Бенжамен Павар. В началото на второто полувреме бедите за водения от Стефано Пиоли отбор нараснаха след точната интервенция на Маркус Тюрам.

Интер намали оборотите и бе наказан десет минути преди изтичането на редовното време, когато точен за Милан бе Фикайо Томори. В крайна сметка, „нерадзурите“ удържаха крехкия си аванс, а двубоят приключи с грозни сцени и напрежение между двата градски опонента. Стигна се до три червени картона дълбоко в добавеното време, като преждевременно към съблекалните поеха двама играчи на Милан и един на Интер съответно Тео Ернандес, Давиде Калабрия и резервата Дензъл Дъмфрис.

Така Интер закономерно триумфира със Скудетото за 20-и път в историята си, превръщайки се във втория отбор с поне 20 титли след лидера Ювентус, който е далеч напред с цели 36. На „нерадзурите“ ще им бъде пришита втора звезда над емблемата. Милан остава с 19 трофея, като любопитното е, че двата клуба са завършвали по 16 пъти на второ място. Интер се превърна и в първия отбор, който печели титлата след триумф в дербито на Милано.


В следващите си мачове Интер посреща Торино, докато Милан ще гостува на третия в таблицата Ювентус.

В друга среща, Болоня продължи със силните си изяви и надви Рома с 3:1 на „Олимпико“. Усама Ел Азузи, Джошуа Зиркзе и Алексис Салемакерс бяха точни за изненадата на сезона в Серия А, докато голът за „вълците“ бе отбелязан от Сардар Азмун. Болоня е четвърти с 62 точки, на седем пред петия Рома, който е с двубой по-малко. Тимът на Даниеле Де Роси е с точка повече от Аталанта и три пред градския съперник Лацио в битката за петото място, което също ще дава право на участие в Шампионска лига през следващия сезон поради високия коефициент на Италия. /БГНЕС