Интензивни боеве в Газа

В западната част на град Хан Юнис бригадата парашутисти нахлу в многоетажна сграда, която е била използвана от командир на бригада на Хамас за управление на боевете срещу Израел, предаде The Times of Israel. Армията твърди, че в сградата са разположени оръжия и военно оборудване.


В един от апартаментите войниците откриха тайник с ръчни гранатомети. Бригадата парашутисти също е убила няколко въоръжени мъже от Хамас в близък бой през изминалия ден, както и мъж, който е хвърлил две гранати и се е приближил до войници с нож.

Бригадата Givati, също действаща в Хан Юнис, уби въоръжен мъж, който се приближавал към тях, и насочи въздушен удар срещу още двама души от Хамас, отправили се към сградата. Също така в Хан Юнис изтребител е ударил и убил палестински снайперист от „Ислямския джихад“.

В северната част на Газа израелски войници ликвидираха седем снайперисти от Хамас през последния ден. Израелски изтребители извършиха няколко удара в Газа през изминалия ден, включително срещу позиции за изстрелване на ракети на Хамас и друга инфраструктура. Военноморските сили също извършиха удари по крайбрежието на Ивицата, подпомагайки сухопътните сили, действащи в района. Израелски кораби са ударили няколко обекта на Хамас и „Ислямски джихад“, включително сграда, където са били събрани техни бойци. /БГНЕС