Илич: Вкарахме два бързи гола и ни стана много по-лесно

Вкарахме два бързи гола и ни стана много по-лесно. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Саша Илич след победата над Славия с 2:0 в мач от десетия кръг на Първа лига.

Играхме един изключително труден мач срещу противник, който предпочиташе да играе на контраатаки и е воден от един много добър треньор като Златомир Загорчич. Вкарахме два бързи гола и ни стана много по-лесно. Имахме пет-шест възможности за центрирания и възможност за опасности пред вратата на Славия, но е трудно да играеш срещу отбор, който се отбранява“, започна той.

Саша Илич.

Започнахме агресивно второто полувреме, но като вкараш два гола става по-лесно. Не направихме нещо по-различно, просто индивидуална акция на Бамба, влезе първият гол и тръгна играта“.

Много важно беше за нас да победим и то в седмицата преди мача с Левски. Мисля, че мачът ще бъде решен от индивидуални изпълнение, въпреки че ще се срещнат два много силни отбора. Създадохме добра атмосфера с победата днес. Честно да ви кажа изобщо не сме говорили за мача с Левски. Тепърва ще започнем да говорим за мача с Левски. Досега само говорихме за двубоя със Славия“, завърши наставникът на „червените“.

Не демонстрирахме търпение и концентрация. Това сподели наставникът на Славия Златомир Загорчич след поражението на „белите“ от ЦСКА с 0:2 като гост в среща от десетия кръг на първенството.

През първото полувреме играта беше равностойна. ЦСКА владееше топката, но без нито едно голово положение. Ние имахме много опасни атаки, които не реализирахме. През втората част спадна концентрацията и нова ни ядоса. При първия гол имаше голямо пространство, което противникът използва много добре. След второто попадение опитахме да направим нещо, но не успяхме“, започна той.

Златомир Загорчич.

Нямахме необходимите търпение, дисциплина и концентрация, но загубата ни не беше заслужена. Бяхме разузнали добре съперника, направихме това, което тренирахме през седмицата. Не успяхме да реализираме нито едно от нашите положения. Гледаме всеки мач да играем футбол“.

Наложи ни се да играем без нападател. Ахмед Ахмедов сутринта беше на система. Искахме да го предпазим и го пуснахме за 20 минути, за да не рискуваме допълнително“, каза още сръбският специалист. /БГНЕС