Илич: Най-важното е, че нямаме контузени, много съм доволен от младите играчи

Най-важното е, че нямаме контузени, много съм доволен от младите играчи. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Саша Илич при пристигането на отбора на Летище София след летния подготвителен лагер в Австрия. Там „червените“ изиграха общо четири контроли, в които постигнаха три победи над Ботошани, Базел и ВШГ Тирол и загубиха веднъж от Карабах.

„Най-вече е ценно, че нямаме контузени. Доста добре тренирахме, имахме 4 качествени контроли. Почивката беше 9-10 дни, имахме и играчи с националните си отбори, които закъсняха или не дойдоха на лагера, но това е футболът“, започна той.

Относно това дали ЦСКА има интерес към Никола Илиев, специалистът заяви: „Всеки класен български играч е добре дошъл в ЦСКА“, каза още сърбинът и продължи по адрес на младите футболисти: „Антонов е от младите играчи. Той, Папазов, Жабов, Симеон Александров, Чорбаджийски...много съм доволен как се представиха, на ниво бяха. Някои от тях ще бъдат част от ЦСКА“.

„Изтеглихме най-тежкия възможен противник, който бе в урната, за втори квалификационен кръг на Лигата на конференциите – румънският Сепси. Трябва да мислим кръг за кръг и стъпка по стъпка. Разбира се, амбициите са да влезем в груповата фаза на Лигата на конференциите“, сподели Илич относно амбициите на тима в третия по сила евротурнир.

Наставникът на „червените“ разкри, че Дюкенс Назон и новото попълнение Матиас Фаетон се очаква до два дни да са в София и да се включат в тренировките на отбора. ЦСКА стартира новия сезон в Първа лига с гостуване на Хебър Пазарджик в неделя, 16 юли, от 21:00 часа. /БГНЕС