Илияна Йотова: Президентът ще реши дали трябва да се свика Съветът за национална сигурност

Политическите пристрастия биват забравени, когато имаме цел пред себе си. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по време на тържествените чествания на 114-та годишнина от обявяването на Независимостта, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Днешната ни голяма цел е да спрем обедняването, да може през следващите месеци да няма страдащи възрастни хора, да няма безработни родители, които едва свързват двата края, да няма деца, които не могат да отидат на училище, защото нямат средства, допълни Йотова.

По-късно, в коментар за новата фаза на войната в Украйна, Йотова коментира, че президентството много внимателно следи всякакъв вид информации и президентът ще реши нужно ли е свикването на Съвета за национална сигурност.

Относно извънредно свикване на НС, тя каза, че служебният кабинет добре си върши работата.

"Както виждате, всички министерства са на бойна нога, има изявление и на нашия военен министър. Ако се наложи може да се свика и НС, но преди това трябва да бъдат изчерпани всички законови форми. Паниката е най-лошият съветник в такава ситуация като днешната", коментира още вицепрезидентът. /БГНЕС