Повдигнаха обвинение на Узунов, Милушев е във военната прокуратура

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на Пламен Узунов, а Илия Милушев бе докаран във военна прокуратура, предаде репортер на БГНЕС.

Идеално, перфектно се чувствам, заяви Илия Милушев навлизане във военна прокуратура.

Информирани сме, че днес Илия Милушев ще бъде привлечен в качеството на обвиняем, каза неговата адвокатка Атанаска Дурова-Каракашева.

„Мъжът ми е достоен българин, не ми е давал никога повод да се срамувам от него", заяви Жени Милушева. Тя определи случващото се с нейния съпруг като „съшита с бели конци история, целяща най-вече да урони авторитета на президента Румен Радев“.

„Съпругът ми е офицер и военен пилот, дълго време беше командир на 5-та авиобаза. Всички, които го познават не биха и допуснали, че би направил нещо, което да е във вреда на България“, добави Милушева.

Специализираната прокуратура рано тази сутрин е повдигнало обвинение на президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов, съобщи неговият адвокат Емилия Недева. Той е задържан за 72 часа. Обвинен е, че е в сговор с бизнесмена Пламен Бобоков, на който също се очаква да бъде повдигнато обвинение по-късно днес.

Бобоков и Узунов бяха задържани вчера за 24 часа. Срещу тях се води разследване за търговия с влияние. Правоохранителните органи са претърсили кабинета на секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента. От там са иззети документи, книжа и компютърни конфигурации, които могат да имат отношение към делото. Претърсвания и изземвания са проведени и в Пловдив.

Съветникът на президента по въпросите на националната сигурност и отбрана Илия Милушев беше арестуван вчера за 24 часа. Това стана по време на съвместна акция, ръководена от Специализираната прокуратура.

Заедно с него е задържан и бивш служител на Държавна агенция „Разузнаване“. Срещу тях са образувани досъдебни производства за разгласяване на държавна тайна.

Първоначално Милушев е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция “Технически операции”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване”, и в тях се съдържа държавна тайна. Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация.

Акцията на прокуратурата беше съпроводена от протести в подкрепа на президентската институция и срещу действия на прокуратурата в сградата на администрацията на Румен Радев. /БГНЕС